banner 01

Zeeland

MIDDELBURG – 50PLUS wil in verschillende gemeenten in Zeeland een gooi doen naar gemeenteraadszetels. De partij heeft het voornemen om bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in de gemeenten Vlissingen, Middelburg, Goes, Terneuzen en Hulst mee te gaan doen en zoekt nog kandidaten

die de kar in deze Zeeuwse gemeenten willen trekken.

“Tijdens de algemene ledenvergadering op 25 april in Goes hebben we dat formele besluit genomen”, vertelt bestuursvoorzitter George Lernout van 50PLUS Zeeland. “In de gemeente Hulst gaat ons lid Jos van Eck uit Sint Jansteen aan de slag en in Terneuzen onze penningmeester/bestuurslid Johan Hessing uit Axel en Honoré Reuling uit Koewacht. In die laatste gemeenten zoeken we ook kandidaten die onze leden gaan helpen en voor Vlissingen, Middelburg en Goes zoekt 50PLUS Zeeland nog bekwame kandidaten.”

Lernout benadrukt dat 50PLUS waarschijnlijk niet in alle Zeeuwse gemeenten mee kan doen. “We zijn een relatief nieuwe partij en hebben hierdoor nog onvoldoende kader maar dit kan snel veranderen. Bij de analyse van de stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen zagen we dat het aantal stemmen op onze partij in heel de provincie bijna is verdubbeld, dus er moet voldoende potentie zijn. Deelname in deze gemeenten hangt af van het vinden van geschikte kandidaten. 50PLUS wil haar stem laten horen in de gemeenteraden wat onder meer openbaar vervoer, zorg en Wmo betreft.” 

Geïnteresseerden kunnen mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

 


zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Flevoland Overijssel Friesland Drenthe Groningen België