banner 01

Zeeland

Wat is een verkiezingsbelofte waard? vraagt fractievoorzitter Henk Krol van 50PLUS zich hardop af. Hij was deze week te gast bij RTL Nieuws. Hij vindt het schandalig dat het verplicht eigen risico voor de zorg weer omhoog gaat. 

Fractievoorzitter Henk Krol was deze week bij RTL Nieuws heel duidelijk over de verwachte verhoging van het verplicht eigen risico: “Schandalig. Steeds meer mensen kunnen dit níet opbrengen. Is een verkiezingsbelofte al na zes maanden niks meer waard?” Krol verwees met de laatste zin naar de formatiepartijen CDA en ChristenUnie die in hun verkiezingsprogramma in maart expliciet hadden opgenomen dat het eigen risico omlaag moest. Het verhogen van het eigen risico is voor 50PLUS onaanvaardbaar. 50PLUS wil dat de huidige rol van zorgverzekeraars wordt beëindigd waardoor het eigen risico kan worden afgeschaft. Dit voorkomt ook het mijden van zorg.


zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Flevoland Overijssel Friesland Drenthe Groningen België