banner 01

Zeeland

TERNEUZEN – 50PLUS gaat in maart 2018 meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeenten Terneuzen en Hulst. Ook wilde de partij meedoen aan de verkiezingen in Vlissingen, maar kreeg daarvoor geen toestemming van het hoofdbestuur. Speerpunten van 50PLUS zijn vooral gezondheidszorg, werkgelegenheid en openbaar vervoer.

“Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen scoorde 50PLUS goed in Zeeland en zagen we dat het aantal stemmen op onze partij in heel de provincie bijna is verdubbeld.” Volgens bestuursvoorzitter George Lernout is er voldoende draagvlak om, om te beginnen, mee te doen in twee Zeeuwse gemeenten. “We willen niet in alle Zeeuwse gemeenten meedoen, we zijn nog een relatief nieuwe partij en hebben daarvoor nog onvoldoende kader, al kan dat snel veranderen. We hebben in Terneuzen en Hulst al prachtige kieslijsten met zeer capabele kandidaten met een diverse en brede achtergrond.” Lernout ambieert overigens zelf geen plek op de lijst. Hij wil wel meehelpen met de campagne volgend jaar. 

50PLUS wil haar stem laten horen in de gemeenteraden en richt zich niet uitsluitend op het wel en wee van de ouderen, maar ook op jongeren. Zij zijn immers de ouderen van de toekomst. 50PLUS wil de AOW-leeftijd terug naar 65-jaar; stoppen met de bezuinigingen in de zorg en een nieuw eerlijk zorgstelsel; betaalbaar en goed openbaar vervoer in de hele provincie, veiligheid en werkgelegenheid voor iedereen.

Eind oktober stelt 50PLUS de respectievelijke kandidaten in Zeeland voor.


zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Flevoland Overijssel Friesland Drenthe Groningen België